SZERETNÉD MEGTANULNI MITŐL LESZ EGY TÁRGYFOTÓ TÖKÉLETES?

TÁRGYFOTÓZÁS

A tárgyfotózást sokan nem tartják a legnehezebb típusú fotózások közé, hiszen nincs mozgó alany, a beállításokat addig tökéletesíthetjük, míg az időnk engedi, és még sorolhatnánk. Azonban tárgyfotózás és tárgyfotózás között is óriási a különbség, hiszen az igazán minőségi kép elkészítéséhez nem elég csupán precíznek és kritikusnak kell lennünk. Valójában a tárgyfotózás az egyik legnehezebb területe a fotózásnak. Ha szeretnéd Te is megtanulni, hogy mitől lesz egy tárgyfotó tökéletes és hogyan kell minőségi tárgyfotót elkészíteni, akkor ez a workshop neked való!

Tematika

 • Mi az a termékfotó?

 • A termékfotózás kellékei vakuktól a makrókihúzatokig

 • Világítási beállítások

 • Tippek és trükkök
 • Kompozíció

 • A legfontosabb ismérvei a jó termékfotónak

 • Utómunka

 • Photoshop munkafolyamat végigkövetése

 • Több munkaállomásos élményszerű műhelymunka

 • Műhelytitkok a termékfotózásról

 • A termékfotózás múltja és jelene

 • A termékfotózás és számítógépes grafika kapcsolata

 • A termékfotózás szoftveres eszközei (pl. image stacking, Photoshop)

targyfoto_workshop_nextfoto_01

ÉTELFOTÓZÁS

Elkalauzolunk benneteket az ételfotózás rejtelmeibe: az elméleti egység alatt áttekintjük az ételfotózás fejlődését, átbeszéljük az egyes irányzatok közötti különbségeket és megismerkedhettek az ételek ízléses lefényképezéséhez szükséges eszközökkel. A gyakorlati órán több munkaállomáson ismerkedhettek meg az egyes megvilágítási beállítások közötti különbségekkel. Megmutatjuk, hogy lehet kevés anyagi ráfordítással professzionális képeket készíteni, akár otthon is.

Tematika

 • Mi az ételfotózás?
 • Az ételfotózás múltja és jelene
 • Mi kell a jó ételfotóhoz?
 • Tippek és trükkök
 • Különbségek az egyes ételfotózási stílusok között
 • Az ételfotózás kellékei
 • Kompozíció
 • Ételfotózás kis pénzből, otthon is elkészíthető eszközökkel
 • Utómunka (képszerkesztés Photoshoppal és Lightroom-mal)
 • A workshop végén kóstoló a fotózott ételekből
etelfoto_workshop_01

MI LESZ A WORKSHOPON?

Ezen a képzésen megismerkedsz a termék és ételfotózással és a hozzájuk kapcsolódó technikákkal. Az elméleti részben áttekintjük, hogy mi is az a termék és étel fotográfia, mik az alapfogalmak és milyen felszerelés kell ahhoz, hogy professzionális kép legyen a fotózás végeredménye. A gyakorlati részben több munkaállomáson készítjük a fényképeket, így lehetőség lesz arra, hogy összehasonlítsuk a különböző fényformáló rendszereket.

targyfoto_workshop_nextfoto_02
targyfoto_workshop_nextfoto_03

Kipróbálhatod a képek készítését természetes fénynél, rendszervakuk fényénél és nagy stúdió vakuk fényénél. Részletesen átbeszéljük a különbségeket a folyamatos és vaku fény között, többek között azt is, hogy melyiknek mi az előnye és miért. A workshop végén bemutatjuk egy a helyszínen, és egy már előre elkészített termékfotó számítógépes feldolgozását az elejétől a végéig.

Workshopunk 6,5 órás, ebből nagyjából 1,5 óra az elmélet, és 5 óra a gyakorlat. Természetesen, mint minden oktatásunkon, itt is elvárjuk tőled, hogy aktívan vegyél részt a workshopon: mivel a hangulat fesztelen. Nyugodtan kérdezz, érdeklődj, és ne lepődj meg: hiszen Te fogsz fotózni, az oktatónk csak segít!

KI LESZ AZ OKTATÓ?

benyuska_peter_bw

Benyuska Péter

Nagyon régóta szenvedélyem a fotózás. 2009-ben vettem az első komolyabb gépemet. 2015-ben hegymászó baleset után fordultam 100%-ban a fotózás felé. Ekkor már nem csak hobbi szinten érdekelt a képalkotás. Jó pár évvel ezelőtt, jómagam is a NEXTFOTO-nál végeztem alap tanfolyamot. Ez olyan alapot és lendületet adott nekem, hogy ezután be is iratkoztam a Práter-be és ott elvégeztem a hivatásos fotográfusi szakot. Ezután lett lehetőségem visszatérni a „bázisra” a NEXTFOTO-hoz, ahol egyre több és egyre komolyabb feladatot bíztak rám. Már nem csak fotós feladatokat látok el és vezetem a műterem részt, hanem évek óta átadom a tudásomat és tapasztalatomat a tanulóknak, amit, az évek során szereztem. Csoportos és magán oktatásokat is csinálok, valamint önálló workshopokat is tartok. Kedvenc területem a stúdió fotózás, a portré és emberábrázolás. De egyéb területen is számíthatnak rám a NEXTFOTO-nál!
denes_gabor

Dénes Gábor

Diákkorom óta foglalkozom fotózással, korábban analóg, 2002-től digitális fotózással. Gyakran a házi laboromban hívtam, nagyítottam a képeimet, ekkor vált egyik fő hobbimmá a fotózás és az utómunkázás. A digitális fényképezés megjelenése óta eltűnt a várakozás izgalma, hogy viszontláthassam a képeimet papíron, sőt már a képek nyomtatása is jelentősen megritkult sajnos. Az izgalmat, kihívást azóta a fény-árnyék játékok, tükröződések megörökítése és a tudatosabb képalkotás jelenti.

IDŐPONT, ÁR, HELYSZÍN

MIKOR KEZDŐDIK?

2024. november

 
 

 

MENNYIBE KERÜL?

bruttó ár: 59 900 Ft

A NEXTFOTO alaptanfolyamán végzett tanulóknak 10 000 Ft kedvezmény

NEXTFOTO STÚDIÓ

1091 Budapest, Üllői út 17.

AJÁNDÉKOZZ WORKSHOPOT!

Ha van valaki, akiről tudod, hogy szeretne részt venni egy tanfolyamunkon, workshopunkon és meglepnéd őt egy ajándékkal, vásárolj neki NEXTFOTO ajándékutalványt!

Minden NEXTFOTO ajándékutalványt Neked küldünk, hiszen Te vásároltad, így Te fogod átadni annak akit meglepnél vele. Az ajándékutalvány értékét rád bízzuk: akár 1000 forinttól, egy teljes tanfolyam áráig feltöltheted. Az utalvány 1 éven belül használható fel!

A megrendeléséhez kérjük kattints a MEGRENDELŐ gombra, töltsd ki az ott található űrlapot és az ajándékkártyádat akár 24 órán belül átveheted a választott módon!

utalvany

Érdekelne a workshopunk, de most még nem tudsz eljönni?

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és azonnal értesülsz az újabb időpontokról!

  Az adatkezelési szabályzatot link megismertem, elfogadom.

  newsletter

  REGISZTRÁCIÓ

  Mi történik a regisztráció után?

  Miután kitöltötted a jelentkezési lapot, küldünk Neked egy visszaigazolást a regisztráció során megadott e-mail címedre, illetve leírjuk, hogy hogyan véglegesítheted a jelentkezésedet a workshopra. Ha ezek után is maradt még kérdésed a workshoppal kapcsolatban, azt tedd fel nekünk e-mailban vagy telefonon és mi megválaszoljuk mindet.

  Telefonszám:

  +36 70 518 4681

  Kövess minket!

  Cím:

  1091 Budapest, Üllői út 17.
  workshop_targy_es_etel

  Személyes adatok

  Számlázási adatok

  Üzenet