tatabanya_700x525

TATABÁNYA

Kezdő fotótanfolyam

2024. szeptember 9.

Megtanítjuk felismerni a pillanatot!

IDŐPONT, ÁR, HELYSZÍN

Mikor kezdődik?

2024. szeptember 9.

Mennyibe kerül?

bruttó ár: 69 900Ft

Puskin Művelődési Ház

Tatabánya, Kossuth Lajos u. 4.

MIT KAPSZ A PÉNZEDÉRT?

Részletfizetést

tanfolyamunkat már
30 000 Forint befizetésével elkezdheted

Tagja lehetsz

Magyarország legnagyobb fotós közösségének

8 alkalmas

összesen 26 órás képzést, 12,5 óra elmélettel és 13,5 óra gyakorlattal

Személyes konzultációt

a tanfolyam után,
ha szükséged lenne még rá

Kedvezményt

adunk számos workshopunk árából
a tanfolyam elvégzése után

Kölcsön fényképezőgépet

ha nincs géped, korlátozott számban kölcsön adunk egyet a gyakorlati órákra

GÖRGESS LEJJEBB, OLVASS BŐVEBBEN A TANFOLYAMRÓL...!

Legyél egy jó csapat tagja!

Nálunk meg fogsz tanulni fotózni. Ennél meggyőzőbb érvünk – elvileg – nem lehetne a fotóstanfolyamunkról, hiszen egyszerű minden: te meg akarsz tanulni fotózni, mi pedig biztosak vagyunk abban, hogy meg fogunk tanítani fotózni a fotótanfolyamunkon. Ám mi sokkal többek vagyunk, mint egy fotósiskola. Az évek során eddig közel ezer – hozzád hasonló – fotózás iránt érdeklődőt tanítottunk meg nem csak fotózni, hanem felismerni a tökéletes pillanatot. Ők – hozzád hasonlóan – csak egy fotótanfolyamot kerestek. Akkor még ők sem tudták, hogy mi nem csak egy tanfolyamot adunk. Azóta, közel ezren, egy nagy baráti társaság vagyunk. Néha közösen elmegyünk fotótúrákra. Házi fotópályázatokat találunk ki, értékes nyereményekkel. Fotókiállításokra járunk, izgalmas vendégeket hívunk meg előadásokra, akiktől sokat tanulhatsz. Zárt Facebook közösségünk van, ahol egymással beszélgetünk, megosztjuk egymással a munkáinkat, sőt néha még bulizni is eljárunk. Ezért is érdemes minket választanod!

Készítsd el életed képét!

Egyszer mindenkinek eljön az életébe a pillanat, amikor elkészítheti az „élete fényképét”. Nálunk, a NEXTFOTO fotóstanfolyamán sok mindent meg fogunk neked tanítani: lesz elmélet, és sok gyakorlat. Segítünk Neked megkeresni azt, hogy miben vagy a legjobb. De mindketten tudjuk: nem ez a fontos, hanem az, hogy megtanítsunk látni. Látni, és felismerni a pillanatot. Azért, hogy majd elkészíthesd azt a képet, amelyike az életed képe lesz. Mi ezt tanítjuk meg neked: felismerni, a pillanatot. Azt tanítjuk meg, hogyan állítod meg az időt, hogy válik miattad, egy pillanat örökkévalósággá.

HOGYAN ÉPÜL FEL
A FOTÓSTANFOLYAM ?

A tanfolyamunk több egymásra épülő részből áll. Az elmélettel kezdünk, laza közegben és hangulatban, mert mi azt szeretjük, ha kérdezel, ha beszélgetünk egymással. Kérdezz! Érdeklődj! Fogd meg az eszközöket! Legyél kíváncsi! Így sokkal hatékonyabb tanulni.

Útkeresés/workshopok: ez az oktatásunk harmadik része. Színtiszta gyakorlat, a középpontban Te állsz. A Te utadat keressük: arra koncentrálunk, Te miben vagy, miben lehetsz a legjobb. Fotózunk a természetben, fotózzuk a várost, épületeket és készítünk szociófotókat is.

Az elmélet után a gyakorlati oktatás következik. Bár hazánk legjobb oktatóival dolgozunk, te leszel a középpontban nem az oktató. Nálunk nem az oktató kattintgat, és a tanulók álmélkodnak. Te nem ezért jöttél hozzánk, hogy azt nézd, más mit, és hogyan csinál. Azért, hogy tanulj. Azt pedig gyakorolva lehet. Szóval, készülj: mert fotózni fogsz!

Míg megismerkedünk a fotózás területeivel, te megtalálhatod Önmagad helyét a fotózásban. Segítünk ebben, mert azt keressük a közös utunkon, hogy Te miben lehetsz a legjobb. Az utolsó részben bevezetünk az utómunkák világába. Tippeket, trükköket mutatunk neked, hogy a nyers fotóidból a legjobbat tudd kihozni.

HOGYAN KELL ELKÉPZELNEM
AZ ÓRARENDET ?

A tanfolyam összesen 8 alkalomból áll (5 hétig tart), ebből 5 alkalom elmélet és 3 alkalom gyakorlat. Az első és utolsó héten csak elméleti óra van. A köztes 3 hétben hétköznap elmélet, hétvégén pedig gyakorlat is lesz.

Az elméleti óra mindig ugyanazon a napon van, amikor a tanfolyam kezdődött. Tehát ha szerdai napon volt az első óra, akkor az összes többi elmélet szerdai napon lesz.

Az elméleti órákat a késő délutáni, kora esti órákban tartjuk. A gyakorlati órákat hétvégén délelőtt tartjuk (általában szombatonként) (és kb. 13h kor érnek véget legkésőbb).

TEMATIKA

A tatabányai fotós képzés tematikája, 8 izgalmasan,
strukturálisan felépített lépésből áll a kezdő fotósok számára

Fényképészeti alapismeretek I.

Alap elméleti ismeretei a fotózásnak, némi fotótörténeti visszatekintéssel. Megtanulod a fényképezőgéppel kapcsolatos alapvető fogalmakat, mint záridő, rekeszérték, érzékenység, automatikus és manuális fókusz… stb, és megismered a fényképezőgép típusokat is.

Megismered a fény típusait, tulajdonságait. Megtanulod hogyan mérd, mit takart a fehéregyensúly. Ezek után a fény a barátoddá válik, könnyedén használod majd a színeket, keltesz velük neked tetsző hangulatot.

Megtanulod a képszerkesztés alapjait, hogyan használd a vonalakat, a tereket. Beszélünk a témákról, a téma és a tér viszonyáról.

Fényképészeti alapismeretek II.

Részletes elmélyedés az alap technikák elsajátításában, elméleti és gyakorlati szinten, már fényképező géppel a kezünkben. Beállítások átgyakorlása, és megtudjuk, hogy melyik gomb mire való! Szó lesz a különböző objektívek típusairól és tulajdonságairól, és a fókusz típusokkal is megismerkedünka fényképezőgép beállításainak gyakorlása, a kreatív üzemmódoktól, egészen a teljesen manuális beállításokig

 • rekesz, zársebesség és érzékenység összefüggéseinek megértése a gyakorlatban
 • a hisztogram jelentése a gyakorlatban
 • statikus és mozgó (befagyasztott, bemozdult, svenkelt) téma fotózása
 • mélységélességi tartomány
 • fénymérési módok a gyakorlatban
 • az objektívek kiválasztása egy adott témához

Első gyakorlati óra

Az eddig elméletben tanultak alkalmazása gyakorlatban, külső helyszínen. A fényképezőgép beállításainak gyakorlása, a kreatív üzemmódoktól, egészen a teljesen manuális beállításokig

 • rekesz, zársebesség és érzékenység összefüggésinek megértése a gyakorlatban
 • a hisztogram jelentése a gyakorlatban
 • statikus és mozgó (befagyasztott, bemozdult, svenkelt) téma fotózása
 • mélységélességi tartomány
 • fénymérési módok a gyakorlatban
 • az objektívek kiválasztása egy adott témához

Város és épületfotózás alapismeretei​

Az óra elején kielemezzük az első gyakorlati órán elkészített képeiteket, amiket házi feladatként beküldtetek

Az épületfotózás alapismeretei elméletben!

 • a “mindent elmondó” részletek ahol a kevesebb a több
 • részletek kiemelése, tippek
 • a vonalak és tér fontossága
 • a szín, mint kompozíciós elem
 • formakompozíció, képszerkesztés, nézőpont, beállítás

Város-, épületfotózás és emberábrázolás gyakorlat

Egy jó fotós elengedhetetlen tulajdonsága, hogy jól mozogjon stúdión kívül is. Ehhez az kell, hogy legyen művészi rálátása az épületekre, utcákra, terekre és azok helyes komponálására, akár emberábrázolással egybekötve. Ezért az elméleti órán hallottakat, kivisszük gyakorlatba is. A mozgásábrázolás és a mélységélesség mellett, itt már nagyobb hangsúlyt fektetünk az elkészítendő kép komponálására. Az épületek adottságainak köszönhetően, a kötelezően elvégzendő feladatok mellett, számtalan lehetőség van érdekes házakat, utcákat, részleteket kiragadni és képpé formálni. Mire ehhez a gyakorlathoz érkezünk, már rendelkeztek olyan szintű tudással, hogy belekóstolhattok az emberábrázolás nehéz világába is. Ennek alapjait tanáraink részletes instrukciói alapján ki is próbálhatjátok. Mélyebben belemegyünk az alapvető kompozíciós szabályokba, valamint az emberábrázolás színes lehetőségeinek megmutatásába városi környezetben. Semmit nem hagyunk a véletlenre.

Képelemzés

Az Épület/Street fotózás gyakorlati órájáról beküldött házi feladat képeitek elemzése, valamint általános képelemző óra. Betekintés a fotózás minden típusába, válfajába. Ezen képválogatás alapján megmutatjuk ugyanazon témában a jó és rossz fotókat hatásuk, szerkesztésük, hangulatuk, és technikai kivitelezésük alapján.

Természet-, tájfotózás és emberábrázolás gyakorlat

Tájfotózás rövid elméleti áttekintése a terepen majd gyakorlati oktatás

 • milyen “felszerelés” szükséges egy jó természetfotóhoz?
 • hogyan lehet visszaadni a természet szépségeit
 • kompozíciós elvek: aranymetszés, harmadoló pont, pozitív, negatív átló
 • az optimális fény, a fény színe
 • szűrőhasználat, mit érdemes venni, és miért?
 • hosszú expó és annak hatásai
 • a városi környezet sajátos fényei és kompozíciói után megtapasztalhatjátok gyakorlatban azt is, hogyan tudjuk a legszebb képeket emberről elkészíteni természtei környezetben
 • erős hangsúlyt kap a fotókon a környezet természetes fényeinek és az ember együttes ábrázolásának hangulata

Fotóssá válsz a fotótanfolyam végére​

A tájfotós gyakorlatról beküldött házi feladatok elemzése. A digitális fotózás elengedhetetlen, segédeszköze a Photoshop, alap funkcióinak rövid bemutatása.

 • file formátumok (mi a RAW, és miért érdemes használni?)
 • alapfokú képfeldolgozási ismeretek a gyakorlatban
 • képelemzés, mit érdemes ellesni a nagyoktól!
 • és a lényeg, a képzelőerő felrázása!
 • összefoglalása a tanfolyamnak, értékelés, könnyes búcsú
 • a tanfolyamot sikeresen elvégzett diákjainknak oklevelet nyújtunk át!

KIK LESZNEK AZ OKTATÓK?

Pataki László

Mi nem csak egy fotós iskola vagyunk!

A tanfolyam elvégzése után nem engedjük el a kezed. Zárt közösségünkbe szeretettel várunk, ha a képzés befejezése után is aktív fotós életre vágysz. Amikor ismét adottak lesznek hozzá a feltételek, közös fotózások, kirándulások és izgalmas beszélgetések várnak rád. Ezeken a találkozókon pedig nem csak eszme- és tapasztalatcsere zajlik, hanem új barátságok, életre szóló kapcsolatok is születnek.

KÉSZEN ÁLLSZ EGY ÚJ ÉLMÉNYRE?

IDŐPONT, ÁR, HELYSZÍN

Mikor kezdődik?

2024. szeptember 9.

Mennyibe kerül?

bruttó ár: 69 900Ft

Puskin Művelődési Ház

Tatabánya, Kossuth Lajos u. 4.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Tanfolyamunk kezdési időpontja: 2024. szeptember 9.

Az elméleti oktatásokat 5 alkalommal,  a kezdéssel megegyező hétköznapi napon tartjuk 17.00 és 20.00 óra között. A gyakorlati oktatásaink hétvégén délelőtt lesznek, és mivel gyakorlat, az időpont változó. Összesen 3 hétvégi alkalom lesz.

Puskin Művelődési Ház, Tatabánya, Kossuth Lajos u.4.

Akár elméleti akár gyakorlati óráról hiányoznál, térítésmentesen bepótolhatod az elmaradást bármely következő tanfolyamon.

Nem kell mást tenned, csak ráklikkelni az ajándékutalvány menüpontunkra és minden szükséges információt megtudhatsz arról, hogyan rendelj névreszóló ajándékutalványt.

Ha még nincs fényképezőgéped, de szeretnél megtanulni fotózni, akkor mi korlátozott számban tudunk biztosítani a gyakorlati órákra. Ezt az oldal alján, a regisztrációnál jelezd a megjegyzés rovatban!

Az elméleti órákra tollat, jegyzetfüzetet, a gyakorlati órákra fényképezőgépet.

Tanfolyamunk kis létszámú, maximum 15 fő részvételével indul. A regisztráció feltétele, hogy a tanfolyam díját vagy első részletét mielőbb befizesd az oktatónk által e-mailben megadott módon. Mivel a létszám limitált, célszerű a jelentkezéssel egy időben, vagy az utána következő pár napban befizetni az összeget. Ha kérdésed van, küldj nekünk egy e-mailt az info kukac nextfoto.hu e-mail címre.

Jelentkezni a tanfolyam kezdetéig, vagy a maximális létszám eléréséig lehet! Ha tanfolyamunk felkeltette figyelmedet, célszerű mihamarabb jelentkezni, ne hogy lemaradj róla.

Igen, az online fotótanfolyam díja RÉSZLETFIZETÉSSEL is rendezhető! Már 10 000 Forint befizetésével elkezdheted! A tanfolyam teljes ára bruttó 69 900Ft

14 nappal az oktatás dátuma előtt díjmentesen lemondható. A befizetett összeget a befizetés módjának megfelelően visszaadjuk (a készpénzes befizetést készpénzben, az utalást utalva)

1 héttel az oktatás dátuma előtt a befizetett összeg 50%-át tudjuk visszatéríteni.

1 héten belüli lemondás esetén a befizetett összeget már nem tudjuk visszaadni, mivel elveszed a helyet egy másik diáktól aki jelentkezett volna.

Nem találtál a kérdésedre választ? Írjál nekünk!


  Az adatkezelési szabályzatot link megismertem, elfogadom.

  AJÁNDÉKOZZ FOTÓTANFOLYAMOT!

  Ha van valaki, akiről tudod, hogy szeretne részt venni egy tanfolyamunkon, és meglepnéd őt egy ajándékkal, vásárolj neki NEXTFOTO ajándékutalványt!

  Minden NEXTFOTO ajándékutalványt Neked küldünk, hiszen Te vásároltad, így Te fogod átadni annak, akit meglepnél vele. Az ajándékutalvány értékét rád bízzuk: akár 1000 forinttól, egy teljes tanfolyam áráig feltöltheted. Az utalvány korlátlan ideig használható fel! A megrendeléséhez kérjük kattints a MEGRENDELEM gombra, töltsd ki az ott található űrlapot és az ajándékkártyádat, akár 24 órán belül átveheted a választott módon!

  MIT KAPSZ A PÉNZEDÉRT?

  Részletfizetést

  tanfolyamunkat már
  30 000 Forint befizetésével elkezdheted

  Tagja lehetsz

  Magyarország legnagyobb fotós közösségének

  8 alkalmas

  összesen 26 órás képzést, 12,5 óra elmélettel és 13,5 óra gyakorlattal

  Személyes konzultációt

  a tanfolyam után,
  ha szükséged lenne még rá

  Kedvezményt

  adunk számos workshopunk árából
  a tanfolyam elvégzése után

  Kölcsön fényképezőgépet

  ha nincs géped, korlátozott számban kölcsön adunk egyet a gyakorlati órákra

  TANULÓINK VÉLEMÉNYE

  A TANFOLYAM KEZDÉSIG MÁR CSAK

  nap
  óra
  perc
  másodperc

  KÉPEK A TANFOLYAMRÓL

  Érdekelne a tanfolyamunk, de most még nem tudsz eljönni?

  Iratkozz fel a hírlevelünkre, és azonnal értesülsz az újabb időpontról!

   Az adatkezelési szabályzatot link megismertem, elfogadom.

   REGISZTRÁCIÓ

   Mi történik a regisztráció után?

   Miután kitöltötted a jelentkezési lapot, küldünk Neked egy visszaigazolást a regisztráció során megadott e-mail címedre, illetve leírjuk, hogy hogyan véglegesítheted a jelentkezésedet a tanfolyamra. Ha ezek után is maradt még kérdésed a tanfolyammal kapcsolatban, azt tedd fel nekünk e-mailban vagy telefonon és mi megválaszoljuk mindet.

   Cím

   1091 Budapest, Üllői út 17. fsz. 2.

    

   Telefon

   +36 70 518 4681

    

   E-mail

   [email protected]

   FK_Tatabánya

   Személyes adatok

   A lenti személyes adatok megadása 2020. szeptember 1-től induló felnőttoktatásokon kötelezően kitöltendők a 2013. évi LXXVII. törvény 21.§ miatt. Az adatok megadása előfeltétele a tanfolyami részvételnek.

   Lakcím adatok

   Bérlés esetén is csak korlátozott számban tudunk gépeket biztosítani!

   Számlázási adatok

   Üzenet