Go to Top

Magánoktatás regisztráció

  Melyik városban érdekelne a magánoktatásunk? *

  ÁFÁ-s számlát igényelek
  NemIgen

  Csak akkor kell kitölteni, ha számlát igényelsz
  Az adatkezelési szabályzatot link megismertem, elfogadom.

  Általános szerződési feltételeket link elolvastam, elfogadom.

  Szabó Ákos

  Szabó Ákos vagyok, fotós, immáron tízedik éve ez a foglalkozásom is. A Békés megyei Mezőhegyesen születtem, de jelenleg Mezőkovácsházán élek. A fotózás hobbinak indult, de végül úgy döntöttem, a tanári pálya helyett az alkotó munkát választom. Fotós tevékenységem szerteágazó. Hosszú éveken át fotóriporter voltam egy megyei napilapnál (Békés Megyei Hírlap, BEOL), és fotóztam az ország legnagyobb országos agrárhetilapjának is. (Magyar Mezőgazdaság). Több agrár témájú országos és nemzetközi fotópályázat győztese vagyok, rendszeresen naptárak jelenik meg mezőgazdasági képeimből. A fotózás csak tizenéves koromban kezdett igazán érdekelni. Előtte lehetőségem sem volt kipróbálni a fotózást, a családban fényképezőgépünk sem volt, a nálunk sosem foglalkozott senki ezzel a hivatással, még lelkes amatőrként sem. Számomra a fotózás egy önkifejeződés is; van egy látásmódom, ami a fotóimon visszaköszön. Hogy ez művészi-e? Hogy ez érdekes-e? Ezt nem ítélhetem meg; tegye ezt a publikum. De egy biztos, hogy fotósként emlékeket készítünk a pillanatokról, amit így megőrzünk a jövő számára. Ez pedig felelősségteljes, mert nem mindegy, milyen minőségű emléket készítünk. Azonban az utóbbi pár esztendőben két fő témára összpontosítottam: az iskolai fotózásokra (balalgás, szalagavató, tabló) és az esküvők megörökítésére. Mindkettő terület komoly és felelősségteljes. Miért? Mert örökérvényű emléket készítünk. Azok a fotók nem csak dokumentálnak, hanem érzéseket, történéseket raktároznak el a jövő nemzedéke számára is. Ezért nagyon fontos, hogy milyen emlék marad egy-egy ballagásról, vagy esküvőről, ami életünk fontos mérföldkövei. Éppen ezért igyekszem lelkiismeretem és lelkesedésemet beleadva végezni ezt az „emlékmegőrzést.” A természetet is nagyon szeretem, mindig is lenyűgözött. Legutóbbi két kiállításom is ezek köré összpontosult. Szeretem észre venni a környezetemben rejlő szépségeket, még az apróbbakat is. Keresztény emberként a természetről az jut eszembe, mennyire szépen látszik a Teremtő Isten kezemunkájának precízsége, szépsége és humora. Mottóm egyszerű: „Fotózz és fejlődj!” A legjobb tanító a tapasztalatszerzés, amihez ha kellő motiváció párosul, akkor adott a siker. A siker pedig még több alázatosságra és szerénységre ösztönöz.

  Abonyi Attila

  Orosházán születtem, itt ismerkedtem meg a fotózással még tizenéves koromban. Analóg technikával kezdtem a fotózást hobbi szinten. Mióta jobban elterjedt és elérhetőbbé vált a dslr fotózás világa, azóta inkább ezzel dolgozom, mert sokkal kényelmesebb, rugalmasabb. Évekig dolgoztam a városi televíziónál, ott is még analóg technikával kezdtem, később pedig digitálissal tevékenykedtem mint operatőr és vágó. Bedolgoztam a BEOL-nak is képriportokat készítettem, főleg autóversenyekről. Fotózok rendezvényeken, esküvőn, ballagáson, családi eseményeken, koncerteken. Szeretem megörökíteni a tárgyakat, épületeket, természetet, technikai sportokat. Szívesen használom kreatívan a fényképezőgépet, nem csak a könyvekben leírt dolgokat követem. Eredményesen szerepelek különböző fotópályázatokon. Kiállításokon, kiadványokban, könyvekben jelentek már meg alkotásaim. Néhány éve vezetem az orosházi fotóklubot, kapcsolatban vagyok fotóművészekkel. A fotó, mint az újkori művészet egyik ágazata, igen kedves számomra. Már sok emberrel ismertettem meg a fotózás szépségeit, rejtelmeit.

  Molnár Attila

  Közgazdázként végeztem, 2000-ben kezdtem el dolgozni Budapesten, azonban Baja mindig fontos maradt számomra. Több mint tíz éve kezdtem a fotózással foglalkozni, mikor megvettem életem első DSLR gépét. Bajaiként elsősorban a Gemenc szépségei érintettek meg, így a természet-fotózás áll hozzám legközelebb. Azonban mára már nagy örömet jelent számomra a képalkotás többi területe is : esküvők, gyermekek portrék, a mindennapi pillanatok megörökítése is.