STREETFOTÓ
WORKSHOP

2024. ÁPRILIS 7.

Slider

TANULD MEG AZ UTCAI FOTÓZÁS ÍROTT ÉS ÍRATLAN SZABÁLYAIT!

Streetfotó workshop

Arcok. Nyüzsgés. Csodálatos terek, épületek. Egyedi hangulat. A pillanat amit csak Te látsz, mert eddig sem volt ott, és soha többé nem történik meg: ezt ajánljuk Neked akkor, ha eljössz a streeetfotó workshopunkra. Teremts kapcsolatot idegenekkel, tanuld meg az utcai fotózás írott, és íratlan szabályait. Ismerd fel a másodperc tört része alatt a szépet, a város fontos, és kevésbé fontos terein. Mutasd meg a világnak, hogy látod Te a várost, az utcát, a teret, az embereket: a környezetet, ami körülvesz téged minden pillanatban. A streetfotó egy nagyvárosi felfedezés, ahol Te vagy a felfedező: és Te mondod el a világnak, mit láttál belőle? Fedezd fel velünk Budapestet, a világ egyik legszebb fővárosát, kelet, és nyugat találkozását. Tanuld meg használni az utcaképet, a formákat, az embereket! Teremtsd meg a saját stílusodat velünk!

Minden amit a workshopról tudni kell

Vasárnap reggel kilenckor találkozunk a NEXTFOTO Kálvin téri stúdiójában, ahol a következő két órában átismételjük az alapokat és a technikai kérdéseket. Ezután beszélünk az utcai fotózásról, dokumentarista fotózásról, valamint a város ábrázolásáról. Megismerjük az utcai fotózás stílusait és hogy milyen elemeket keressünk az utcaképben, mint pl. az absztrakt formák, fény-árnyék viszonyok, és a képi kontrasztok. Természetesen az emberek is fontosak, mert az utcán ők jelentik az életet.

Az utcai fotózás során nem csak az emberi tevékenységekre érdemes figyelni, hanem a környező épületekre, tárgyakra és azok viszonyaira is. Emellett beszélünk arról, hogyan lehet megfelelően használni a fényképezőgép beállításait az adott helyzetben.

Az elméleti rész után elindulunk a terepre, hogy a workshop lényegét megvalósítsuk. Az utcán keresünk emberi jelenlétet, akár közvetett, akár közvetlen formában. Az általunk keresett elemek tartalmi kontrasztok, például régi-új vagy gazdagság-szegénység, stb. Fontosak a fények és árnyékok, geometriai formák, tükröződő felületek, és minden olyan érdekes elem, ami megmutatható vagy történetet mesél el.

Ha a csapat elfárad, tartunk egy rövid ebéd/kávé szünetet, majd új helyszínen folytatjuk a fotózást egészen a workshop végéig. Az elkészült képeket egy előre megbeszélt időpontban online fogjuk átnézni, elemezni, és kiértékelni. Azonban előtte még beszélünk arról, hogy milyen helyszíneket érdemes választani, hogyan teremtsünk kapcsolatot az utca emberével, és hogyan kezeljük a váratlan helyzeteket. Szükségszerűen beszélnünk kell az íratlan és írott etikai szabályokról is.

TEMATIKA

KI LESZ AZ OKTATÓ?

Pálfi László

Fiatal koromban rajzolni tanultam, így rajzoltam, festettem. Állítólag tehetséges voltam. Aztán a rajz elmaradt, de az érdeklődés fennmaradt a képzőművészetek, különösképpen a festészet iránt. Később már felnőttként, miután a főiskola elvégzése után sok szabadidőm lett bekattant a fotózás. Autodidakta módon képeztem magam, majd elvégeztem az OKJ-s fotográfus képzést. Természetkedvelő emberként a természet- és tájfotózásban érzem a legotthonosabban magam, de nem ijedek meg attól sem, ha stúdióba kell vonulni vagy esetleg egy sporteseményt, koncertet kell fotózni. Legújabban a street fotózás és a történetmesélő fotográfia (storytelling) mozgatja a fantáziám. Szívesen méretem meg a képeimet hazai és nemzetközi pályázatokon, szigorúan szakmai zsűri előtt, és sok elfogadás, kiállított kép mellett pár díjat is sikerült már begyűjtenem. 2015-ben alapítottuk a dunaújvárosi Panoráma Fotó Egyesületet, amelynek azóta is vezetője vagyok.

IDŐPONT, ÁR, HELYSZÍN

Mikor kezdődik?

2024. április 7.

Mennyibe kerül?

bruttó ár: 59 900Ft

A NEXTFOTO alaptanfolyamán végzett tanulóknak 10 000 Ft kedvezmény

NEXTFOTO Stúdió

Budapest, Üllői út 17. fsz. 2.

Érdekelne a workshopunk, de most még nem tudsz eljönni?

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és azonnal értesülsz az újabb időpontról!

  Az adatkezelési szabályzatot link megismertem, elfogadom.

  REGISZTRÁCIÓ

  Mi történik a regisztráció után?

  Miután kitöltötted a jelentkezési lapot, küldünk Neked egy visszaigazolást a regisztráció során megadott e-mail címedre, illetve leírjuk, hogy hogyan véglegesítheted a jelentkezésedet a tanfolyamra. Ha ezek után is maradt még kérdésed a tanfolyammal kapcsolatban, azt tedd fel nekünk e-mailban vagy telefonon és mi megválaszoljuk mindet.

  Cím

  1091 Budapest, Üllői út 17. fsz. 2.

   

  Telefon

  +36 70 518 4681

   

  E-mail

  [email protected]

  workshop_streetfoto

  Személyes adatok

  Számlázási adatok

  Üzenet