TANULD MEG AZ UTCAI FOTÓZÁS ÍROTT ÉS ÍRATLAN SZABÁLYAIT!

Arcok. Nyüzsgés. Csodálatos terek, épületek. Egyedi hangulat. A pillanat amit csak Te látsz, mert eddig sem volt ott, és soha többé nem történik meg: ezt ajánljuk Neked akkor, ha eljössz a streeetfotó workshopunkra. Teremts kapcsolatot idegenekkel, tanuld meg az utcai fotózás írott, és íratlan szabályait. Ismerd fel a másodperc tört része alatt a szépet, a város fontos, és kevésbé fontos terein. Mutasd meg a világnak, hogy látod Te a várost, az utcát, a teret, az embereket: a környezetet, ami körülvesz téged minden pillanatban.

A streetfotó egy nagyvárosi felfedezés, ahol Te vagy a felfedező: és Te mondod el a világnak, mit láttál belőle? Fedezd fel velünk Budapestet, a világ egyik legszebb fővárosát, kelet, és nyugat találkozását. Tanuld meg használni az utcaképet, a formákat, az embereket! Teremtsd meg a saját stílusodat velünk!

AMIT A WORKSHOPUNKRÓL TUDNI KELL

A workshopunkat vasárnap tartjuk, amikor egész nap számítunk a jelenlétedre. Reggel 9 órakor kezdünk, és egészen este 17 óráig folyamatosan tanulunk! Streetfotó workshopunknak egyetlen témája van, a város, ahol élünk, melyet Balogh Zoltán oktatónk tart, aki a téma szakértője. Workshopunkat egyből gyakorlattal indítjuk. Találkozó a Corvin mozinál lesz. A workshop utolsó 2 órájában a NEXTFOTO stúdiójában oktatónk kielemzi a képeket.

Az oktatás 8 órás, ebből nagyjából 6 óra gyakorlat és 2 óra képelemzés. Természetesen, mint minden oktatásunkon, itt is elvárjuk tőled, hogy aktívan vegyél részt a workshopon: mivel a hangulat fesztelen, nyugodtan kérdezz, érdeklődj, és ne lepődj meg: hiszen te fogsz, fotózni az oktatónk csak segít!

Ízelítő a streetfotó workshopunk tematikájából:

 • utcai fotózás, dokumentarista fotózás, városi portrék, társadalom ábrázolás
 • helyismeret, tájékozódás, tervezés, az élet fontos terei egy nagyvárosban
 • felkészülés a váratlan helyzetekre, kiszámítani a kiszámíthatatlant
 • az utcai fotózás technikai feltételei, felszerelés
 • kapcsolatteremtés idegen emberekkel, kommunikáció
 • az utcai fotózás íratlan etikai szabályai
 • az utcakép használata, absztrakt formák, épületek, képszerkesztés
 • az adott fényviszonyok optimális kihasználása
 • képértékelés, önismeret, stílusteremtés

KI LESZ AZ OKTATÓ?

streetfoto_workshop_nextfoto_53

Balogh Zoltán

Hivatásos fotóriporter, az MTI főállású munkatársa,

Főként emberábrázolás, dokumentarista és szociofotó érdekli, de esküvő, épület és táj fotózásban is több éves tapasztalata van. 2006-ban kezdett el fotográfiával foglalkozni, azóta számos hazai és külföldi pályázaton, kiállításon, nyomtatott és online médiában szerepeltek már képei. 2008-ban a MAFOSZ az év fotósának választotta. 2016-ban az év sajtófotósa díjat nyerte el Hír-, eseményfotó (egyedi), valamint a Képriport (sorozat) kategóriákban, de még további számos hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhet.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mit hozz magaddal?

Fényképezőgépet a kedvenc lencsékkel, vakut ha van, üres memóriakártyát, feltöltött akkumulátort

Hol lesz a workshop?

Workshopunkat egyből gyakorlattal indítjuk. Találkozó a Corvin mozinál lesz. A workshop utolsó 2 órájában a NEXTFOTO stúdiójában oktatónk Balogh Zoltán kielemzi a képeket.

Mekkorra létszámmal indul a workshop?

Workshopunk kis létszámú, maximum 12 fő tud rá jelentkezni. A jelentkezés feltétele, hogy a workshop díját a kezdés előtt legalább egy héttel befizesd az e-mailban megadott módon. Mivel a létszám limitált, célszerű a jelentkezéssel egy időben, vagy az utána következő pár napban befizetni az összeget. Ha kérdésed van, küldj nekünk egy e-mailt az info kukac nextfoto.hu e-mail címre.

Meddig lehet jelentkezni?

Jelentkezni a tabfolyam leírásában megadott időpontig lehet! Ha tanfolyamunk felkeltette figyelmedet, célszerű mihamarabb jelentkezni, ne hogy lemaradj róla.

Hol lehet parkolni a stúdió közelében?

Ha autóval érkezel, őrzött parkolót a szomszédos utcában, az Üllői út és a Köztelek utca sarkán, az Üllői út 27. szám alatt találsz, 0-24 órás portaszolgálattal és biztonsági sorompó rendszerrel. StarPark Parkoló (lásd a térképet). Óradj: 400Ft

Hogyan lehet megközelíteni a stúdiót tömegközlekedéssel?

Ha tömeg közlekedéssel jössz, akkor a legegyszerűbb ha az M3-as vagy az M4-es metróval a Kálvin térig jössz majd kb. 300m-t gyalogolsz a Corvin negyed felé. Busszal a 9-es, villamossal a 47, 49, trolibusszal a 83-as amivel megközelíthetsz minket.

Nem találtál a kérdésedre választ?

Írjál nekünk!


  Az adatkezelési szabályzatot link megismertem, elfogadom.

  IDŐPONT, ÁR, HELYSZÍN

  MIKOR KEZDŐDIK?

  2021. október 10.

  MENNYIBE KERÜL?

  49 900 Ft

  ami tartalmazza a 27%-os ÁFÁ-t

  NEXTFOTO STÚDIÓ

  Budapest, Üllői út 17.

  Érdekelne a workshopunk, de most még nem tudsz eljönni?

  Iratkozz fel a hírlevelünkre, és azonnal értesülsz az újabb időpontokról!

   Az adatkezelési szabályzatot link megismertem, elfogadom.

   newsletter

   REGISZTRÁCIÓ

   Mi történik a regisztráció után?

   Miután kitöltötted a jelentkezési lapot, küldünk Neked egy visszaigazolást a regisztráció során megadott e-mail címedre, illetve leírjuk, hogy hogyan véglegesítheted a jelentkezésedet a workshopra. Ha ezek után is maradt még kérdésed a workshoppal kapcsolatban, azt tedd fel nekünk e-mailban vagy telefonon és mi megválaszoljuk mindet.

   Telefonszám:

   +36 70 518 4681

   Kövess minket!

   Cím:

   1091 Budapest, Üllői út 17.

   Személyes adatok

   Üzenet